Title Image

Corniche de Libreville

Linear urban park.
Corniche de Libreville

Corniche de Libreville arose as a response to the international competition for the Bord de Mer de Libreville. Accordingly, the main objective of the plan was to adapt the coastline for recreation and bathing, so that the sea front area can be enjoyed by the population and promoting a connection between the city and the ocean, providing different experiences along its length.

Project year: 2013

Local: Libreville, Gabon

Intervention extension: 9 km

Info

Client: Gabon Government

General project manager: Miguel Correia

Urban design: Susana Mello, Joana Silvestre

Architecture: Sara Gonçalves, Miguel Reis, Vítor Santos, Sofia Jerónimo

Landscape design: Sara Távora

3D images: Hilário Abril, Margarida Magro

Signage and urban furniture: Henrique Cayatte

Date: