Title Image

Matosinhos Trade Centre

Reformulation of the Exponor complex.
Matosinhos Trade Centre

The creation of new uses, such as hospitality, commerce and services, intends to reintegrate the space of the well-known Exponor in the urban network of Matosinhos. A central avenue is therefore proposed for the organization of green spaces, equipment and car parking. The focus is a commercial area that will be allied with two towers of offices, thus enhancing the diverse uses in this area of the city.

Project year: 2013

Site: Matosinhos, Portugal

Intervention area: 184 460 m²

Info

Client: FundBox – Fundo Nexponor

General project manager: Miguel Correia

Urban design: Susana Mello, Nuno Catarino, Joana Silvestre

Architecture: Sérgio Catita, João Branco, Gabriel Filipe, Miguel Reis, Elsa Soares da Cunha, Virgínia Gomes, Francisca Romãozinho, Mafalda Estrada, Patrícia de Carvalho, Sara Gonçalves

Landscape design: Sara Távora

3D images: Hilário Abril, João Coelho

Engineering: Strain

Traffic studies: Engimind

Date: